DHRS bestaat uit 3 Vennoten.

Jolien de Kam

Zorgt er vooral voor dat alles rondom de verhuur van de accommodaties is geregeld. Het appartement en de studio’s worden vaak gewaardeerd door de sfeervolle inrichting.

Peter de Kam
Peter groeide op tussen de paarden. Als tiener werkte hij met Zeeuwse trekpaarden op het platteland, later kwamen de luxe paarden waarmee hij in alle disciplines van de paardensport succesvol was. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was hij een succesvol menner en stond hij meerdere malen op het podium van Nationale kampioenschappen enkelspan met verschillende paarden. Nu helpt hij vooral op het bedrijf waar nodig en is hij druk met de consultancy tak binnen DHRS. Hobbymatig rijdt hij Ibouche nog een aantal dagen per week.

Marcelle de Kam
Marcelle zat al vroeg te paard. Met de pony’s behaalde zij mooie resultaten in met name eventing. Zo nam zij in 1991 en 1992 deel aan de Europese kampioenschappen voor pony’s met ondermeer teamzilver. In 1995 vertrok zij naar het eventing land van de wereld; Engeland waar ze een jaar gewerkt heeft voor Jane Starkey en Lucy Wiegersma. Bij terugkomst werden school en paarden gecombineerd.

Ook bij de paarden werden er mooie (eventing) successen gehaald. Zo werd zij diverse malen Nationaal kampioen in verschillende klassen en reed ze in 2002,2003 en 2005 mee op de Europese kampioenschappen eventing voor landelijke ruiters met Baltimore en Ibouche. Dit resulteerde onder andere in een mooie zesde plaats individueel en een vierde plaats met het team.

In 2000 werd tussen alle bedrijvigheid door eerst in Breda het diploma aan de Nationale Hoge school voor Toerisme en Verkeer gehaald en later in 2003 ook het diploma aan de universiteit van Nijmegen, afstudeerrichting Marketing en Communicatie.

Ze werd in 2006 opgenomen in het B kader eventing van de senioren met Ibouche. Niet voor niets want in 2006 en 2007 werden een paar mooie successen behaald op twee en drie sterren niveau. Zo werd ze 3e tijdens de 3 sterren military in Breda en 5e tijdens het CIC3 in Schenefeld. Het EK Landelijke Ruiters in 2007 liet zij aan zich voorbij gaan om deel te kunnen nemen aan Boekelo. Na een mooie foutloze cross met slechts een paar tijdfouten werd besloten om Ibouche niet voor te brengen zondag op de keuring. Sportief gezien een moeilijke keuze maar voor Ibouche zijn gezondheid de beste. Nu, 6 jaar later, is Ibouche 23 jaar er nog steeds super fit. Hij heeft met Marcelle en later met Jan Willem Baan nog succesvol meegedaan aan eventingwedstrijden in 2008, 2009 en 2010.

Ondertussen werden ook de 3 diploma’s behaald van de ORUN instructeurs opleiding allround.

2008 bracht een grote verandering teweeg. Julian werd geboren en qua sport werd een pas op de plaats gemaakt. Enkele paarden werden verkocht,  andere gingen terug naar eigenaren en een deel bleef. Met deze paarden werd aan het eind van het seizoen 2008 nog kort deelgenomen aan kleinere internationale eventingwedstrijden om zo weer kilometers te maken.

In 2009 werd het traject voortgezet met gevorderde en jonge paarden. Sportief gezien zijn er vanaf 2009 tot nu nog enkele leuke successen geweest met verschillende paarden. Toch verschoof de aandacht meer en meer naar het verder uitbreiden van het allround paardenbedrijf. Deelnemen aan eventingwedstrijden werd hobby, thuis paarden en mensen trainen en opleiden, toeristen gastvrij ontvangen en de zorg voor Julian, werd prioriteit.

‘Het allround karakter van het bedrijf is een ideale match met mijn eigen persoon’, zo zegt Marcelle zelf. ‘Zelf ben ik ook allround opgeleid en heb daar tot op de dag van vandaag nog veel profijt van. Het geeft je een bredere kijk op de manier waarop in onze ogen een paard getraind dient te worden. Tevens heb ik het geluk gehad dat ik met veel mensen heb mogen trainen en nog steeds doe, waardoor ik in aanraking ben gekomen met allerlei verschillende trainingsmethodes en veel kennis heb opgedaan’. Mensen waar zij veel van geleerd heeft en nog in sommige gevallen nog steeds van leert, zijn:

Christiaan Provoost, Piet Voskens, Karen Galema Stal Hexagon, Sandy den Exter, Edwin Hoogeraat, Lucinda Fredericks, Jan van Beek, Dhr Martin Lips, Dhr Roeli Bril, Dhr Hans Nauta, Jane Starkey, Fam Wiegersma (Devon, Great Britain).

‘Nog steeds train ik wekelijks een aantal uur onder begeleiding om zo niet te stoppen in mijn leerproces’, aldus Marcelle. ‘Het sportieve deel blijft namelijk, ondanks de veranderingen, toch kriebelen’. Er zal dan ook geprobeerd worden om altijd de beschikking te blijven houden over een klein aantal paarden waarmee Marcelle zichzelf sportief en rijtechnisch kan blijven ontwikkelen. Zo is zij in staat om de klanten nog beter te kunnen helpen bij hun eigen ontwikkeling.

Like